CARI DALAM BLOG INI

Wednesday, November 11, 2009

PERSIAPAN KELUAR DI JALAN ALLAH


Tak lama lagi cuti sekolah hujung tahun ni bakal tiba…dan nisab untuk ana dan karkun2 yg lain pun pastinya dah tiba, untuk khuruj di Jalan Allah selama 40hari/4Bulan. Tak sabar rasanya. Iman dah lemah dan masih banyak kelemahan dan kekurangan diri ini.

“Ya allah,Engkau pilihlah aku keluar. Yang keluarkan aku bukan cuti,bukan duit..semuanya dengan izin dan pilihanMu. Ramai lagi kat Keningau ni yang banyak kelapangan, banyak harta, Banyak Ilmu, lebih sihat dan jauh lebih alim daripadaku, namun Engkau pilihlah hambamu ini, luangkan masa untuk perbaiki iman, Amin”

Keinginan nak keluar kat Padang,Sumatera Barat sebab takaza mendesak di sana. Namun, Allah tak izin. Tahun lepas dah keluar kat Flores, terpaksa tunggu tahun depan kalau nak keluar Negara Jiran. Insyallah.

Tahun ni tak tau Allah hantar kat mana. Terima je la apa keputusan mesyuarat. Janji keluar!!!Apa nak jadi, jadilah…aku nak keluar.!Aku nak keluar, semata-mata cari redha Allah….tuan2 doakan ana, ingat nama ana AHMAD SYUKRI BIN ABDULLAH dalam doa tuan2..

PURI ZINDEGYI DAKWAH, PURI ALAM...ALLAH SEY HOTAHEY,MAKHLUK SEY KUCHNI HOTAHEY..

2 comments:

  1. Doakan Allah permudahkan urusan suami saya juga. Dia azam nak keluar 40 hari negara jauh, Insya-Allah.

    ReplyDelete
  2. SEMOGA BAYAN YANG DISEDIAKAN PADA BAGIAN AUDIO ADA YANG BERASAL DARI BAHASA MELAYU ATAU INDONESIA TIDAK HANYA DARI INDIA

    ReplyDelete

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails