CARI DALAM BLOG INI

Wednesday, October 1, 2014

Dalil 3hari,40hari,4Bulan

Subhanallah - Korban harta, diri dan masa 1/10 dan Dalilnya

 Untuk yang pandai Mathematik boleh laa buat kira kira dan bagi yang tak pandai tak payah nak reka reka cerita kalau tak suka - Nak faham kena Keluar.

 (دار الافتاء المصرية)
 السلام عليكم...جزاكم الله خيرا جزاء إلى كل من يزور هذا الموقع وأرجو منكم تستفيد وتنتفع بها إذا كانت وجدتها غير مفيدة ولا فائدة لكم فاتركها...أهلا وسهلا إلى بيتي جنتي...قال الله تعالى: يأيها الذين ءامنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتنّ إلا وأنتم مسلمون 

 Dalil - Perintah anjuran untuk meluangkan waktu 1/10 untuk Agama, oleh sebab itu kita di anjurkan oleh Ulamak ulamak untuk keluar di jalan Allah bersamaan 3 hari/bulan,40 hari/tahun dan 4 bulan/seumur hidup)...

 Nabi SAW Bersabda: "Sesungguhnya "kamu berada pada zaman Ku,jika kamu "meninggalkan" sepersepuluh (1/10) dari apa-apa yg sudah di perintahkan, kamu akan "binasa". Nanti akan datang di suatu zaman, ketika mereka "melaksanakan sepersepuluh" saja dari apa yang di Perintahkan mereka akan selamat.  ( H.R Tirmidzi dalm Kitab Sunan At Tirmidzi Bab Fitan No;2193,dan Kitab Bidayatul Hidayah Imam Ghazali.) 

No comments:

Post a Comment

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails