CARI DALAM BLOG INI

Thursday, June 18, 2009

MARKAZ DUNIA ( NIZAMUDIN DAN RAIWIND )

Markaz Nizamudin, India

Pekarangan Luar Markaz Raiwind, Pakistan

Markaz Raiwind ( scene 1 )

Markaz Raiwind ( scene 2 )

INSYALLAH...KELUAR BELAJAR USAHA AGAMA ( DAKWAH ) DI SANA. BELAJAR DENGAN ORANG DI SITU BAGAIMANA MEREKA BUAT DAKWAH SEPERTI MANA NABI DAN SAHABAT DAHULU. DI SANA SUASANA AGAMA WUJUD 24 JAM DI MASJID-MASJID. HIDUP AMALAN DAKWAH, TA'LIM WA TA'LUM, ZIKIR IBADAT DAN KHIDMAT..SEPERTIMANA AMALAN DALAM MASJID NABI SAW. APABILA KEMBALI KE TANAH AIR, NIAT UNTUK AMALKAN DAN AJAK ORANG DAN SEDIAKAN ORANG LAIN UNTUK JADI DAIE' DAN IMARAHKAN MASJID DENGAN AMALAN....INSYALLAH..

2 comments:

  1. tapi ustaz, seandainya ia telah di tentukan adakah kita pasti yang dia adalah jodoh kita? kehidupan saya penuh dgn dugaan..boleh saya minta email ustaz if ade ape2 saya boleh email...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum tuan... saya mau komen 1 jak, video yang paling atas tu bukan markas nizamuddin tu. itu masjid nizamuddin yang dekat ngan kubur Wali Aulia Nizamudduin tu, yang tempat ramai pemujaan kubur. markas kita namanya banglawali masjid. ada jgak tu dalam you tube.

    ReplyDelete

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails