CARI DALAM BLOG INI

Tuesday, September 1, 2009

MARI AMAL SUNNAH ( ummahpermataduat.blogspot.com )Serangan Jantung dan Amalan Minum Air suam....


Bukan sahaja amalan meminum air suam selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.Secara logik..., mungkin ada kebenarannya..


Orang-orang China dan Jepun mengamalkan minum teh panas sewaktu makan... dan bukannya air berAIS. Mungkin sudah tiba masanya kita mencontohi amalan minum air panassewaktu menikmati hidangan!!!!


Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini.Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.


Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyakyang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.


:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!


Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada padaserangan pertama serangan jantung.Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.


Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.YANG PENTING SEKALI JIKA MAHU MINUM LEPAS MAKAN PASTIKAN SELEPAS SETENGAH JAM. JIKA SEBELUM MAKAN JUGA PASTIKAN SETENGAH JAM SEBELUM MENJAMU SELERA. INI YANG DINASIHATKAN AGAMA..... WALLAHU A'LAM....

No comments:

Post a Comment

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails