CARI DALAM BLOG INI

Tuesday, May 18, 2010

Karguzari ringkas ijtimak Tongi 2009

Kehadiran :
lebih 2 juta orang, 17,000 foreigners dari berbagai negara termasuk Arab, Turki, China, Rusia dan bekas Rusia. Dari Malaysia 1000 orang hadir.

Pesan ‘elders’ (Ulama) :
umat terbahagi kepada 4;
1. Orang yang buat usaha agama. Akan dapat pertolongan Allah di dunia dan di akhirat.
2. Orang beramal untuk diri sendiri dengan menjaga segala hukum2 Allah. Tiada pertolongan Allah di dunia tetapi ada di akhirat.
3. Orang yang buat amal tatapi banyak melanggar hukum Allah. Tiada pertolongan di dunia, akan diazab di akhirat tetapi akhirnya dapat masuk syurga.
4. Orang yang tiada iman. Akan kekal selamanya di neraka. (nauzubillah!)
Jika tiada golongan pertama, maka golongan 4 akan menguasai/memerintah umat Islam.
Untuk itu;
Buat kerja dakwah.
Baiki solat sehingga solat dapat menarik bantuan Allah dan menyelesai segala masalah.
Zikrullah terutama zikir pagi dan petang.
Taubat dan istighfar untuk diri.
Juga untuk seluruh umat Islam seperti seorang anak yang memohon belas kasihan bapa supaya tidak merotan adik yang melakukan kesilapan (umat ini sedang dirotan oleh Allah kerana meninggalkan kerja dakwah).
Buat keputusan untuk buat kerja ini sampai mati.
-----------------------------------------------------------------------
Sekarang ni ada jemaah Perancis, Belgium dan Yaman di Kuala Lumpur. Jemaah Perancis diminta beri sedikit laporan usaha di Perancis:
Usaha bermula pada akhir tahun 70an. Hanya ada 1 masjid di Paris. Itupun untuk tujuan pelancongan.Setelah usaha dibuat, sekarang ada 800 masjid di Paris dan 6000 masjid di seluruh Perancis. 1 juta orang kulit putih Perancis masuk Islam.
Elders (Ulama) putuskan bahawa setiap jemaah 3 hari yang keluar di Perancis perlu ada orang baru.Jemaah2 dari Perancis sudah mula dihantar ke seluruh dunia. Beberapa tahun lepas, satu jemaah di hantar ke Argentina. Selama 3 bulan lebih mereka buat usaha hanya di satu masjid. bukan setakat usaha dari rumah ke rumah tetapi dari orang ke orang sehingga mereka jumpa setiap individu di kawasan itu.Usaha masturat (suami isteri) juga bergerak maju di Perancis.Pemain bolasepak Perancis, Anelka juga telah memeluk Islam dan telah keluar di jalan Allah.
Subhanallah!

1 comment:

  1. .


    p/s:laporan student UMT shahid Sabah ada di blog sy...

    ReplyDelete

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails