CARI DALAM BLOG INI

Monday, June 28, 2010

KATA ULAMA...

ULAMA bagitahu, Hari ini bila seseorang tinggalkan solat, kita anggap itu satu dosa..bila seseorang tinggalkan amalan2 agama yg lain, puasa,zakat, haji dan lain2 kita anggap itu satu dosa…tetapi apabila tinggalkan kerja dakwah kita tak anggap sebagai satu dosa. Sedangkan, apabila dakwah ditinggalkan, maka dosa2 yg lain akan timbul…org tinggalkan solat, tidak bayar zakat,tidak puasa, tidak pergi haji walaupun mampu, minum arak, membunuh, berzina dan sebagainya akan timbul apabila dakwah tidak dibuat…

Sebab itu ULAMA kata kita kena banyak2 istighfar dan minta ampun dengan Allah sebab dah TINGGALKAN atau ABAIKAN kerja yg mulia ini. Dan, kalaupun kita buat ‘dakwah’, kita buat bukan mengikut apa yg Nabi dan para sahabat buat. kita mahu cara yg baru mengikut peredaran zaman dan bersesuaian dengan zaman sekarang yg serba canggih dan moden. kita tak nak susah payah utk agama. tapi kalau utk dunia kita sanggup susah payah, sanggup berjauhan dengan anak isteri tercinta, semata-mata kerana habuan dunia. Natijahnya, kita semakin ‘cinta’ dengan dunia dan kehidupan ‘dunia’ yg sementara. sebaliknya apabila kita susah payah utk AGAMA, natijahnya, Allah akan tambahkan kecintaan kita pada AGAMA dan kehidupan AKHIRAT.

2 comments:

JAZAKALLAH KERANA SUDI ZIARAH DAN BAGI KOMEN, INSYALLAH KALAU ADA KELAPANGAN SAYA AKAN BALAS KOMEN TUAN-TUAN.SILA TINGGALKAN E-MAIL / WEBSITE, INSYALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails